dissabte, 10 de desembre del 2011

Educat 2.0

L'EduCat 2.0 és un programa creat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya l'objectiu del qual és potenciar l'utilització d'eines digitals a l'aula per fomentar l'aprenentatge. És un programa de caire pedagògic i el que pretèn és generalitzar l'ús de les eines TIC a tots els centres de Servei Educatiu de Catalunya. 
El terme Web 2.0 s'asocia freqüentment a les xarxes socials com Facebook, Twitter o el propis Blogs, pàgines que comparteixen informació. Les webs 2.0 permeten als usuaris interactuar entre ells mitjançant la xarxa. 
L'EduCat 2.0 agrupa totes les actuacions del departament d'Ensenyament per promoure l'ús dels instruments digitals (pissarres, ordinadors portatils..) en l'indret de l'educació.
A la pàgina web del EduCat, al xtec, trobem els quatre objectius principals d'aquesta xarxa:
  1. Oferir suport i acompanyament didàctic i pedagògic al professorat que participa en el projecte eduCAT 2.0.
  2.  Oferir informació rellevant relacionada amb els aspectes docents i de gestió d'aula amb eines TIC i recursos digitals.
  3. Compartir i difondre coneixements i experiències entre tots els docents participants.
  4. Crear una comunitat de pràctica orientada a l'aprenentatge entre iguals.
Finalment, vull destacar la importància que estant arribant a tenir totes aquestes eines TIC, i principalment la importància i responsabilitat que poden arribar a tenir aquests coneixements en un mestre, el qual és el manipulador de tota aquesta informació que vol transmetre. Les eines digitals ens ajuden a anar molt més lluny que un simple llibre i poden despertar molt més els nostres sentits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada