dilluns, 3 d’octubre del 2011

Sesions Google

Google Chrome és el nou navegador web creat per Google. En ell hi trobem moltes ventatges respecte a la resta de navegadors. Google Chrome ha incorporat noves eines i noves aplicacions. A més pot fer de cercador sense haver d'anar a la pàgina principal de Google. També ens permet tenir obertes moltes pestanyes i a l'hora memoritzar-les perque s'obrin automaticament a l'iniciar la sesió.










També hem après que amb el Bookmarket podem aconseguir traduir les pàgines web que visitem a l'idioma que nosaltres volguem. És molt útil!

Dintre de les extensions de Google podem trobar: Google Sites, Google Reader, Traductor de Google, Google Docs, Google Books, etc. A continuació us explicaré breument per a què serveix cadascun.

Google Sites, on pots crear la teva pròpia pàgina web explicant tot allò que vulguis. El meu grup vam utilitzar aquesta eina per fer l'exposició de Publicació Digital sobre Antoni Bassas.
Google Reader, on mitjançant les subscripcions que facis pot segir tots aquells articles i notícies que t'interessin. És necessari que aquestes webs incorporin el sistema d'alertes RSS. Realment és molt útil, ja que així t'estalvies el haver d'anar buscant notícia per notícia en diverses finestres.

Google Books, on pots llegir tants llibres com vulguis online. Pots col·locar a la prestatgeria els teus llibres preferits i així tenir-los més a mà.
Google Docs, es tracta d'un processador semblant al l'Office on tots els seus documents queden en un núvol sense ocupar gairebé memòria. Amb Google Docs es poden crear documents, presentacions, fulls de càlcul, formularis, dibuixos, taules, etc. El seu principal aventatge és què pots compartir amb tothom que vulguis els teus documents, tan sols enviant una sol·licitud. Aquests documents s'emmagatzemen com si fossin mails en una safata d'entrada i des d'aquí els podem arxivar en totes les carpetes que vulguem.
Aquí deixo una presentació feta a classe que ens ha servit per veure el seu funcionament.



També hem realitzat un formulari en forma d'enquesta sobre l'ús d'eines TIC. Després hem pogut comprovar els resultats amb taules de percentatge




Per fer ús de tots aquests serveis Google és imprescindibles tenir un compte amb Gmail, la missatgeria de Google.
Per acabar, recomano a tothom l'ús d'aquests serveis, sobretot el de Google Docs, ja que als estudiants els hi pot facilitar molt els treballs en grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada